Accupakket van elektrische auto vliegt tijdens het rijden in brand bij Zwaag

© GLOCAL media

© GLOCAL media

© GLOCAL media

© GLOCAL media

Internetredactie
Zwaag

De hulpdiensten kregen donderdagavond een melding van een autobrand op de N307 vanaf de A7 richting Enkhuizen. Het accupakket van een elektrische auto bleek in brand te staan.

De bestuurder reed de A7 af toen hij plots een brandlucht in zijn auto rook en de auto direct aan de kant zetten.

Bij aankomst van de brandweer bleek het accupakket van de elektrische auto tijdens het rijden in brand te zijn gevlogen. Doordat de brand zich in het accupakket telkens verplaatst van cel naar cel is het voor de brandweer niet mogelijk om deze te blussen. In overleg met de Veiligheidsregio is besloten om een container van het bergingsbedrijf te laten komen.

© GLOCAL media

Hiervoor moesten twee van de drie rijbanen van de N307 worden afgesloten. Het bergingsbedrijf is vervolgens met twee wagens ter plaatse gekomen en heeft de auto met de kraan in de container gezet waarna ze naar het bergingsbedrijf zijn gegaan waar de container is geplaatst en gevuld is met water.

De auto zal in de container enkele dagen moeten blijven staan tot dat het accupakket genoeg is afgekoeld, de auto kan als total loss worden beschouwd.

De twee rijbanen zijn uiteindelijk tot 00.00 uur dicht geweest, na de afsluiting is de brandweer nog enige tijd samen met het bergingsbedrijf bezig geweest met het vullen van de container.

Net binnen