Brand bij verpleeghuis leidt tot nachtelijke ontruiming voor deel van oudere bewoners

Bewoners van Oostergouw werden na de brand geëvacueerd.© Foto DNP.nu

De brand was snel geblust. Direct werd de hulpverlening aan de bewoners grootschalig opgevoerd.© Foto DNP.nu

Rob Swart
Zaandam

In verpleeghuis Oostergouw aan de Koningin Julianaweg in Zaandam is donderdagavond rond 23.00 uur brand uitgebroken. Een aantal bewoners zijn aan de achterzijde van het gebouw in ambulances behandeld.

Door in brand staande tuinmeubelen is veel rook binnengekomen in het gebouw. De brandweer heeft het pand aan de Koningin Julianaweg deels ontruimd en is het verpleeghuis aan het ventileren.

Twee medewerkers van het zorgcomplex zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Ze hebben rook geïnhaleerd tijdens de ontruiming.

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio zijn ongeveer veertig bewoners geëvacueerd en tijdelijk ondergebracht in delen van het complex waar geen rook is. Ze kunnen volgens hem naar verwachting later in de nacht van donderdag op vrijdag weer terugkeren naar hun kamers, omdat er geen brandschade is in het gebouw.

Lees ook: Twee huiskamers in Zaandams verpleeghuis Oostergouw onbewoonbaar na brand: ’Rond de veertig bewoners worden elders ondergebracht’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De vlammen waren snel gedoofd. Bewoners werden in ambulances behandeld.© Foto DNP.nu

Net binnen