Danny Hemels is de Marco van Basten van de kelderklasse. Stoere dronkemanspraat? Nee hoor, gelukkig hebben we de beelden

Kennemers-aanvaller Danny Hemels.© Aangeleverde foto

Wout Adams
Beverwijk

Onze verslaggever Wout Adams voetbalt bij Vrone, dat uitkomt in de vijfde klasse zaterdag. Elke week schrijft hij over het wel en wee van spelen in de zogenaamde kelderklasse. Vandaag de laatste aflevering.

Niemand zou Danny Hemels, de linksbuiten van Kennemers, geloven als hij met een biertje in de kantine over zijn doelpunt à la Van Basten ’88 zou vertellen. Het zou worden weggewuifd en bestempeld als grootspraak of dronkemanspraat, maar gelukkig voor hem stond er tijdens de wedstrijd tegen Rood Wit Zaanstad toevallig een cameraploeg van NH Nieuws langs de lijn voor een reportage over zijn trainer Fred Bischot.

De verslaggever kwam om beelden te maken van Bischot, maar legde ook een deel van de wedstrijd vast. Precies op het moment dat het cameralampje op rood stond, plukte Hemels de bal uit de lucht. De vergelijking met het doelpunt van Marco van Basten tegen de Sovjet-Unie in de EK-finale van 1988 was snel gemaakt. De beelden werden op Twitter gezet en gingen al snel viral.

(Tekst gaat verder onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Danny, met dat doelpunt trok jij alle aandacht die voor de trainer was bedoeld weg...

,,Dat zou onterecht zijn. Die aandacht verdient Fred te allen tijde. Hij heeft een behoorlijke staat van dienst als ’mister Telstar’. Ik was ervan op de hoogte dat er een reportage over hem werd gemaakt, maar niet dat er ook beelden van de wedstrijd gemaakt zouden worden. Achteraf bleek dat mijn doelpunt op film stond, een hele leuke bijkomstigheid. Ik scoor niet vaak, dus ik zal de beelden van dit doelpunt zeker bewaren. Ik heb het filmpje op Twitter niet voorbij zien komen, omdat ik die app niet meer gebruik. Ik heb voor deze gelegenheid op mijn oude account ingelogd. Leuk om te zien.”

Het doelpunt roept herinneringen uit 1988 op. Ik vind jouw doelpunt eigenlijk knapper. Vertel eens hoe je hem maakte?

,,In de 35e minuut bij een 0-1 achterstand kregen we een corner vanaf de rechterkant. Ik stel mij dan altijd aan de achterkant van het strafschopgebied op voor de ballen die doorschieten. Reno van Vliet nam de hoekschop. Negen van de tien keer speelt hij hem kort, maar nu koos hij voor een hoge, indraaiende voorzet. De bal vloog over alles en iedereen heen richting mij en zonder nadenken volleerde ik de bal met links richting het doel. Tot mijn verbazing vloog de bal perfect over de keeper in het doel. Mijn teamgenoten riepen dat ik een voorzet wilde geven, maar het was echt een bewust schot op doel. Dat ik de bal daadwerkelijk zo raakte als bedoeld, is wonderbaarlijk en fantastisch. Mooier dan het doelpunt van Van Basten wil ik absoluut niet zeggen, maar het was wel een indraaiende bal die minder lang onderweg was en vanuit een moeilijkere hoek. Dus als jij dat zo wil beschrijven, spreek ik je niet tegen, haha.”

Was dit dan een mooie afsluiting van een teleurstellend seizoen?

,,Teleurstellend is een goede beschrijving, al kwam de negende plaats niet onverwacht. Er hebben best veel jongens tijdens het seizoen om verschillende redenen de handdoek in de ring gegooid. De vijf geroutineerde spelers, die al in de Kennemers-selectie speelden in de betere jaren, zaten daar helaas ook bij. Zij waren hele andere taferelen gewend. Zij kregen in voorgaande jaren bij wijze van spreken wekelijks een nieuw passend wedstrijdshirt en nu moesten ze, net als de rest van het team, het hele jaar lopen in maatje M, voor de meesten toch echt te klein. Het zit wel lekker strak, misschien zijn we daardoor net ietsje sneller.”

,,Het duel tegen Rood Wit Zaanstad was een goed moment voor de reportage over Fred, want het was een van de weinige wedstrijden die we gewonnen hebben. Het was tevens onze laatste wedstrijd van het seizoen. Dat hebben we gevierd met mooi weer, bier en grote schalen met patat en frikandellen. Ondanks de resultaten hebben we een heel gezellig seizoen gehad met z’n allen. Vooral met de harde kern die altijd aanwezig was heb ik een goede band opgebouwd, we zaten wekelijks op dinsdag en donderdag na de training bij elkaar.”

Net binnen