’Iedereen wil blijven, dat heb ik nog nooit meegemaakt’; HV Volendam bouwt op de huidige successen verder aan de toekomst

Evan de Lange in actie tegen Lions, eerder dit seizoen.© Archieffoto

Richard Walraven
Volendam

Hoewel de best-of-three om de landstitel met Lions nog gespeeld moet worden, is HV Volendam al druk doende de selectie voor volgend jaar te versterken. En daarbij is er goed nieuws: ,,Er gaat niemand weg’’, aldus manager Joost Ooms.

Stefan van Gils heeft voor twee jaar bijgetekend, zo meldde Volendam al op haar website. De opbouwspeler, die vier jaar geleden aansloot bij Volendam, brak dit jaar door bij het eerste team. Zijn progressie staat symbool voor de ontwikkeling van het team, dat vorige zomer een fors aantal (buitenlandse) topspelers zag vertrekken, maar wel de beker won en de finale om de landstitel haalde.

Ook tijdens het huidige seizoen vielen belangrijke spelers weg. Oskar Schöll en Evert Kooijman raakten langdurig geblesseerd en Zlatko Pavicevic keerde om priveredenen terug naar Zweden. Maar de jonge coach Geert Hinskens gaf de jeugd een kans en presteerde - in wat een opbouwjaar had moeten zijn - boven verwachting.

Stefan van Gils.© Foto Wim Egas

Blijven

Dat maakt dat veel spelers bij Volendam willen blijven, ofschoon er voldoende interesse is van buitenaf. Een van die spelers is de talentvolle doelman Evan de Lange. ,,Iedereen heeft het zo goed naar de zin dat ze allemaal hebben aangegeven te willen blijven. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Ook voor Evan was veel interesse, maar hij heeft inmiddels verlengd. Al weet je het nooit honderd procent zeker. Als er een echte topclub komt, dan wordt het misschien een ander verhaal’’, aldus Ooms.

Daarnaast blijft Volendam bouwen en verjongen. Met Clyde Marengo, Loeka Hendriks en Twan Klompé komen drie talentvolle spelers naar Volendam. Versterkingen met het oog op de toekomst. ,,De stap van Jong Oranje naar de Beneleague is groot. In principe spelen die jongens eerst met het tweede team in de eredivisie, maar als ze het heel goed oppakken schuiven ze misschien wel sneller door.’’

Ephrahim Jerry

Volendam heeft zich voor het nieuwe seizoen versterkt met Ephrahim Jerry. De Eindhovenaar - die zaterdag 27 jaar wordt - komt over van het Franse Tremblay en speelde daarvoor bij Kadetten Schaffhausen (Zwitserland), Sporting Pelt (België), Lions en Bevo. Volgens trainer Geert Hinskens is Jerry de ervaren rechtshandige opbouwer met schotkracht die zijn ploeg nog ontbeerde. De Brabander debuteerde in 2016 voor het Nederlands handbalteam.

Net binnen