DEM geeft zekere zege weg. Beverwijkers kunnen nacompetitie daardoor op hun buik schrijven

Coach Mark de Vries van DEM is teleurgesteld na de nederlaag tegen Gemert. Zijn ploeg gaf in de tweede helft een 2-0 voorsprong weg.© Foto Orange Pictures/Frank Kerbusch

Van onze verslaggever
Gemert

DEM leek op weg naar een zege in Gemert, maar de Beverwijkers gaven in de slotfase de overwinning weg. Daardoor kan de ploeg van trainer Mark de Vries de nacompetitie vergeten.

De derde periode is ’gewonnen’ door ADO’20, maar omdat de Heemskerkers kampioen zijn geworden, kan een andere ploeg die plek in de nacompetitie overnemen. DEM speelde zich door enkele goede resultaten weer naar de top van de periode, maar door de nederlaag in Brabant zakken de Beverwijkers als een baksteen naar beneden.

Toetje

Het leek er lang op dat DEM zichzelf in de race hield voor een toetje. Voor rust kregen de bezoekers verschillende grote kansen. Slechts eentje was raak. Na zo’n half uur spelen werkte Timo Wolters de 1-0 in de goal.

De Beverwijkers kwamen goed uit de kleedkamer. Thom de Vries scoorde in de 48e minuut de 2-0 en DEM leek op rozen.

Gemert speelt nergens meer om, maar wilde het de Noord-Hollanders graag moeilijk maken. ,,Wij lieten het volledig lopen. Misschien kwam het door de vermoeidheid, maar Gemert wist nog drie keer te scoren’’, zei assistent-trainer Kevin Kalkman. ,,We hebben het helemaal laten liggen.’’

In de 66e minuut maakte Jorzolino Falkenstein de aansluitingstreffer. Oud-profvoetballer Jasper Waalkens werkte vlak voor tijd een vrije trap binnen: 2-2. Ralf Kemper strooide in de 90e minuut nog extra zout in de wonde.

Daardoor zaten de spelers en staf van DEM met enig chagrijn in de bus terug naar Beverwijk. Kalkman: ,,Ondanks dat we de nacompetitie mislopen, zijn we toch tevreden over het seizoen. Komend weekend gaan we de competitie thuis tegen Baronie mooi afsluiten.’’

Voetbal derde divisie

Gemert - DEM 3-2

29. Wolters 0-1, 48. De Vries 0-2, 66. Falkenstein 1-2, 86. Waalkens 2-2, 90. Kemper 3-2.

DEM: S. Verswijveren; Schavemaker, T. Verswijveren, Van Amersfoort, Van Gelderen (67. Trieling); Herraez Gallego, Van Doorneveld (90. Kleef), Kaya (90. Kuqi); Daniels (67. Altun), Wolters, De Vries.

Net binnen