Heemstede de betere ploeg, maar OG wint op inzet en strijd. ’Deze was heel erg belangrijk met het oog op de komende weken’

Bart Slegers
Haarlem

Onze Gezellen heeft weer zicht op de middenmoot na een belangrijke 3-1 zege op Heemstede in eigen huis.

OG streed voor iedere meter. De situatie voor deze derby was penibel, want bij een nederlaag waren de laatste vijf duels allemaal finales geworden om niet op een nacompetitieplaats terecht te komen. Nu kan de ploeg van trainer Remko Hoek weer voorzichtig naar boven kijken na de tweede zege op Heemstede dit seizoen.

De ploeg van trainer Eugène Goudmijn presteert ondanks de kwaliteitsimpuls aan het begin van het seizoen toch wisselvallig met drie nederlagen in de laatste vier duels. ,,We kampen met veel blessures dus echt aan iets bouwen is lastig.”

Heemstede had veruit het meeste balbezit, maar bij het gehavende OG stroop iedere speler de mouwen op. ,,Het is vaak wel puzzelen met de opstelling. Vooral voorin is de spoeling dun en daarom ben ik ook zo blij met het resultaat. Deze hadden we echt nodig tegen een sterke tegenstander. Zo krijgen we wat lucht.”

Tristan Horn schoot de 1-0 van OG binnen. Na de rust verdubbelde Tim Jansen de score, maar in veilige haven was de thuisploeg zeker niet. Heemstede kwam terug via Mathijs Postma. Horn bepaalde uiteindelijk de eindstand op 3-1 en pakte OG drie vitale punten.

Goudmijn vertrekt aan het einde na vier jaar Heemstede bij de club. ,,De club staat op een kruispunt en ik heb zelf besloten dat ik niet de aangewezen man ben om daar leiding aan te geven. Heemstede is een kleine club en ik heb daar een selectiebeleid ingevoerd. Daar waren niet alle spelers blij mee. Ik vertrek wel met opgeheven hoofd want heb hier heel fijn gewerkt.”

Overige uitslagen: BSM - Oosthuizen 3-2. Doelpunten BSM: Damian de Jong (2x) en Joe Jacobs.

Net binnen