Feyenoord houdt de punten thuis. Vrone/Berdos baalt flink van tijdsstraf

Rotterdam

,,Je zou er gek van worden.” Trainer Dion Ferdinandus zag Vrone/Berdos niet voor het eerst deze competitie met één doelpunt verschil verliezen. Feyenoord hield met 30-29 de punten thuis.

Vooral één moment sprong er uit. Keeper Nick Koedijker gooide na een Rotterdamse treffer de bal naar voren voor een midden-uit, maar kreeg tot zij eigen verbazing een tijdsstraf. ,,Er liep op dat moment een Feyenoord-speler in de middencirkel en de scheidsrechter dacht dat Nick die speler wilde raken. De regel is juist dat als iemand op die plek staat hij twee minuten straf krijgt wegens hinderen.”

Het gebeurde vlak voor tijd bij een gelijke stand. ,,Dus het was wel bepalend. Al moeten we daarnaast naar ons zelf kijken, want van deze ploeg hoeven wij zeker niet te verliezen. En als dit was gebeurt met een voorsprong van een paar doelpunten was het niet beslissend geweest. Al was de arbitrage ons sowieso niet gunstig gezind. Wij kregen bijvoorbeeld zeven keer een tijdsstraf, terwijl Feyenoord er in die gevallen met een vermaning van afkwam.”

De thuisploeg sloeg voor rust een gat, maar halverwege waren de bezoekers teruggekomen tot op een treffer. Ook in de tweede helft bleef het nek aan nek gaan, maar grepen de bezoekers, die nu afgezakt zijn naar de dertiende plaats, net naast de winst.

Scores: Jos Kenter 11, Jacobs 5, Joep Kenter 4, Jari Verduin 4, Blokdijk 3, Dekker, Jorden Verduin.

Net binnen