Jong Holland verliest opnieuw en moet weer meer naar beneden kijken dan naar boven: ’We zijn weer terug bij af’

Haarlem

Met een punt uit drie duels wordt het voor Jong Holland meer naar beneden kijken dan naar boven. De Alkmaarse ploeg verloor met 3-2 van Koninklijke HFC. ,,We zijn weer helemaal terug bij af”, aldus de teleurgestelde Carl Ern.

,,Negen van de tien keer winnen we deze wedstrijd, maar we geven hem zo onnodig uit handen. Ik ben er ziek van’’, zei trainer Ern. ,,Het begint zo frustrerend te worden. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn spelers. Die zullen er nog zieker van zijn dan ik.”

Lange tijd leek Jong Holland ook de punten te gaan pakken. Na goed doorjagen bracht Jort Feijen de bezoekers op voorsprong en nadat de Haarlemmers op slag van rust gelijk hadden gemaakt, was het Eelke de Graaf die Jong Holland weer aan de leiding bracht. De eerste de beste aanval die daarna volgde, leverde de 2-2 op. ,,We hadden daarna wel weer de overhand. Zonder dat we tot echt dikke kansen kwamen”, blikte Ern terug.

Vijf minuten voor tijd ging het echter mis en wist Lennart Eijsvogels namens de thuisploeg wel te scoren in een-op-eensituatie met de keeper. Jong Holland kreeg daarna nog één kans, maar een kopbal van Sietse Bol ging net naast.

Kon. HFC - Jong Holland 3-2 (1-1) Feijen 0-1, Honcoop 1-1, De Graaf 1-2, Roode 2-2, Eijsvogels 3-2

Net binnen