Tweemaal Zes kan SCO niet van titel houden

Pim Lemmers
Maartensdijk

De korfballers van Tweemaal Zes konden zaterdag tegen koploper SCO uit het Friese Oldeholtpade niet voor een verrassing zorgen. Voor eigen publiek verloor de ploeg uiteindelijk met 12-23.

Het contrast na afloop was bijzonder groot. Door de zege op TZ behaalde SCO het kampioenschap in de overgangsklasse B en vierde het volop feest. Maar coach Arjen van Ginkel van TZ liep iets verderop in sporthal De Vierstee met gemengde gevoelens rond. Zijn ploeg, hekkensluiter in deze poule, had het tegenstander SCO vooral voor rust behoorlijk lastig gemaakt. Aan de andere kant verkeert TZ nog altijd in degradatienood.

„We zullen ons nu moeten focussen op de wedstrijden tegen Dindoa en SKF. Die moeten we winnen”, aldus Van Ginkel. Naast TZ strijden ook Wit-Blauw, OVVO en SKF om lijfsbehoud. TZ startte tegen SCO zonder de geblesseerde Tom Hoppenbrouwer en Marco de Rooij. Joël Steenpaal en Matthias van Beest waren hun vervangers. Van Beest bracht de thuisclub al snel op een 1-0 voorsprong. Daarna gaf TZ de bezoekers goed partij en maakte het verdedigend nauwelijks fouten. SCO scoorde pas na een kwartier de gelijkmaker: 1-1, om weg te lopen naar 1-4. Lieneke de Rooij en Reinier Enschedé zorgden echter weer voor een 3-4 tussenstand. Beide teams gingen rusten bij een 4-7 stand.

Van Ginkel was tevreden over het spel van zijn ploeg, die na rust vooral zo door had moeten gaan. Maar in het tweede bedrijf had SCO de zenuwen snel van zich afgespeeld en was het voor TZ al vlot een gelopen koers. Topscorers waren Enschedé en Steenpaal met ieder vier treffers.

korfbal overgangsklasse B

Tweemaal Zes-SCO 12-23

Net binnen