OFC verliest van TEC in een van minste wedstrijden van het seizoen, maar de promovendus weigert de handdoek te werpen

Pieter Mulders: ,,Als we de handdoek in de ring gooien, ben ik weg. Dat past niet bij mij.’’© Archieffoto Ronald Goedheer

Henny Beijer

Tiel In een van de minste wedstrijden van het lopende seizoen, moest OFC zaterdag namiddag de winst laten aan het evenmin overtuigende TEC. Trainer Pieter Mulders noemde de forse uitslag desondanks geflatteerd.

„Vooropgesteld, het was van onze kant beslist niet goed. We geven de tegendoelpunten veel te gemakkelijk weg. Maar als ik de kansen die we zelf creëerden bij elkaar optel en zie dat zowel de paal als de lat ons een paar keer in de weg zaten, ja, dan durf ik het wel aan te stellen dat wat op het scorebord stond, niet de afspiegeling was van het wedstrijdbeeld.”

Effectief

Toch, erkent hij grif, laat dat onverlet, dat OFC zelf in het inhaalduel flink tegenviel. Waar vorige week tegen het veel hoger geklasseerde Kozakken Boys werd aangetoond, dat de Oostzaanse promovendus in de tweede divisie op dit niveau meer dan verdienstelijk kan meevoetballen, zat dat er nu niet in. „TEC strafte onze fouten heel effectief af, dat is het eigenlijk”, analyseerde Mulders. „Zij drie kansen en twee doelpunten, wij drie kansen en niks. Dat was het verschil.”

Pech

Op het slechte en zwaar bespeelbare veld slaagde OFC er ook na de pauze niet in de mogelijkheden die de ploeg schiep om te zetten in treffers. Als gezegd, het zat dan vaak ook niet mee. Zo strandden pogingen van Max Veerman en Niels Springer op het aluminium, alvorens TEC alsnog verder afstand nam. Daarbij bediende de thuisploeg zich met graagte van de counter: „Met die 2-0 voorsprong konden ze natuurlijk al terug leunen en het rustiger aan doen.”

Niet opgeven

Door dit verlies blijft OFC, met nog 9 duels te gaan, aankijken tegen een achterstand van 5 punten op Jong Volendam. Maar de handdoek wordt allerminst geworpen: „Als dat zo zou zijn, ben ik weg. Dat past niet bij mij. We gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen.” Dat ondertussen van al 9 selectiespelers vaststaat dat ze na dit seizoen bij de geelzwarten vertrekken, doet daar in Mulders’ ogen niets aan af.

TEC-OFC 4-0

5. Aamri 1-0, 37. Van Essen 2-0, 66. Van Essen 3-0, 79. Aamri 4-0,

OFC: Bouwman; Van den Heuvel (74. Belarbi), Wijdenbosch, Burger, E. Veerman (69. Walberg); M. Veerman (89. Frimpong), Haddad, G. Prijor; Donald, Springer, Reclaoui

Net binnen