Beginnende hardlopers gezocht. Kennemer Loopgroep start nieuwe groep

De Kennemer Loopgroep is bezig met een training op het strand.© Particuliere foto

Van onze verslaggever
Heemskerk

De Kennemer Loopgroep start zondag 2 april met een nieuwe beginnersgroep. Deze groep is bedoeld voor mensen die willen beginnen met hardlopen of hardlopers die hersteld zijn van een blessure.

Je traint twee keer in de week - zondagochtend en woensdagavond - in de Heemskerkse duinen onder begeleiding van gediplomeerde trainers.

Na de beginnerscursus kun je doorstromen naar een van de vier andere groepen die de Kennemer Loopgroep heeft. Deze groepen hebben verschillende niveaus. De recreatieve hardloopvereniging telt 150 leden.

Lees ook: 16093 meter door de natuur crossen tijdens Tien Engelse mijl van Bloemendaal: ’Ik heb een abonnement tot mijn 85-ste, daarna kijk ik wel of ik doorga’

Vijf kilometer

In de beginnersgroep wordt je loopvermogen op een rustige manier opgebouwd. Twee trainers brengen de hardlopers in ongeveer drie maanden naar een niveau waarop ze zonder problemen vijf kilometer kunnen uitlopen.

De trainingen zijn zondag van 8.30 tot 9.45 uur en woensdag van 19 tot 20.15 uur vanaf parkeerplaats Geversduin in Heemskerk. Geïnteresseerden kunnen een mailtje sturen naar: ledenadministratie@kennemerloopgroep.nl. Of kijk op www.kennemerloopgroep.nl voor meer informatie.

Net binnen