Verdachte die agent honderden meters meesleurde met zijn auto, is 37-jarige man uit Groot-Brittanië

De agent die werd meegesleurd, raakte lichtgewond© Politie

Internetredactie
ZAANDAM

De verdachte die eind januari een politieagent honderden meters heeft meegesleurd in een auto op de Sluispolderweg in Zaandam, is een 37-jarige man uit Groot-Brittanië. De politie had hem aangehouden omdat de verdachte enkele dagen eerder een vals paspoort liet zien.

Toen was hij aangehouden voor rijden onder invloed en kreeg een proces-verbaal. Nadat de man was vertrokken, kwam de politie erachter dat hij niet de persoon was op het Britse paspoort. Daarin stond Jamie Francis Vaughan, geboren op 24 februari 1985 in Groot- Brittanië.

Vrijdag 27 januari werd de man gezien in een Belgische huurauto in Zaandam. Agenten hielden hem aan op verdenking van identiteitsfraude. De politie dacht dat hij zijn telefoon uit de auto ging pakken. De Britse man ging echter achter het stuur zitten en wilde op de vlucht gaan slaan.

Een agent pakte de verdachte vast, maar hij had het gaspedaal al ingetrapt. Vervolgens werd de agent enkele honderden meters meegesleurd. Uiteindelijk liet hij los en rolde over het wegdek. Hij heeft lichte verwondingen opgelopen.

Ware identiteit

De verdachte wist te ontkomen. De huurauto is later wel gevonden en in beslag genomen. Inmiddels heeft de politie de ware identiteit achterhaald van de Britse man: Jaimy Patrick Bailey, geboren op 13 mei 1985.

Op de site van de politie is zijn pasfoto te zien. De zaak kwam dinsdagavond aan bod in Opsporing Verzocht. Jaimy wordt verdacht van poging tot doodslag op de agent.

Lees ook: Verdachte vlucht bij aanhouding in Zaandam: agent wordt honderden meters meegesleurd met auto en raakt gewond

Net binnen