FC Volendam vecht schorsing Oristanio aan: aanvaller krijgt vijf duels (waarvan een voorwaardelijk) voor rode kaart tegen AZ

Gaetano Oristanio buigt zich over slachtoffer Jordy Clasie heen. De Volendam-aanvaller zou - na tussenkomst van de var - rood krijgen voor zijn overtreding.© Foto ANP/Ed van der Pol

Richard Walraven
Volendam

FC Volendam vecht de schorsing van Gaetano Oristanio aan. De aanvaller heeft voor zijn rode kaart tegen AZ een schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden, waarvan eentje voorwaardelijk, gekregen.

Dat Volendam tegen de hoogte van de straf in beroep gaat, is begrijpelijk. De Italiaanse aanvaller trapte tegenstander Jordy Clasie weliswaar fors op de hiel, maar van enige opzet leek geen sprake. Dat arbiter Martin Perez in de overtreding in eerste instantie geen rood zag, maar dus geel trok, zal in die overweging ook een rol spelen. Wellicht dat de behandeling voor de tuchtcommissie de strafmaat omlaag zal brengen.

Volendam verwacht dat de tuchtcommissie nog deze week uitspraak zal doen in de zaak. Dat betekent dat Oristanio - een van de sterkhouders in het elftal van trainer Wim Jonk de afgelopen maanden - er zondag in de uitwedstrijd tegen FC Twente vermoedelijk niet bij zal zijn.

Net binnen