OM blijft bij celstraf voor Sergio K. in Brunssumse moordzaak

ANP Producties | Bron: ANP
Den Bosch

Het Openbaar Ministerie vindt dat er "een spelletje" is gespeeld om Sergio K. vrijgesproken te krijgen in de zaak rond de moord op Sven Prins in Brunssum in september 2015. De advocaat-generaal eiste daarom maandag bij het hof toch gewoon dertig jaar cel tegen K., net als tegen zijn twee medeverdachten Xionel B. en Jurandy T.

Die twee zouden, aldus de aanklager maandag, ook dertig jaar moeten zitten. K. en B. kregen eerder bij de rechtbank ook al dertig jaar voor de moord, T. levenslang. Prins werd in september 2015 tijdens een achtervolging in de auto met meerdere salvo’s uit een kalasjnikov beschoten. Toen hij strompelend een tuin in vluchtte, werd hij in de rug geschoten. De man bij wie Prins in de auto zat, kon gewond ontkomen.

Nadat in september 2021 in hoger beroep ook al de strafeis van dertig jaar klonk, klonk van de tribune een verwensing en de naam van een vierde persoon. Die zou in de auto hebben gezeten en K. niet. Die zou onschuldig zijn veroordeeld. Ruim een jaar onderzoek leverde volgens de aanklager alleen "een spel op om twijfel en verwarring te zaaien".

Net binnen