Turkish Airlines komt met extra vluchten voor reddingsteams

ANP Producties | Bron: ANP
Istanbul

Turkish Airlines bereidt extra vluchten voor om zoek- en reddingsteams naar de door de zware aardbevingen getroffen regio in Turkije te vervoeren. Met de extra vluchten stelt de luchtvaartmaatschappij ook mensen in staat om dierbaren in het zuidoosten van het land te bezoeken, laat Turkish Airlines weten in een verklaring.

Mensen die een vlucht geboekt hebben naar de door de aardbeving getroffen gebieden kunnen deze kosteloos wijzigen of annuleren. Die regeling geldt niet alleen voor Turkish Airlines, ook passagiers van Pegasus Airlines en SunExpress Airlines mogen hun reis naar Kahramanmaraş en de omliggende provincies gratis omboeken of annuleren.

Reisorganisatie Corendon vliegt maandagavond vanaf Eindhoven naar de Turkse stad Adana om hulpverleners te vervoeren, aldus een woordvoerder. Adana ligt in het zuiden van Turkije, in de buurt van de getroffen regio. Corendon heeft Turkse wortels en is gespecialiseerd in vakantiereizen naar onder meer Turkije.

Verdere mogelijkheden vanuit Corendon

Corendon zegt verder te kijken naar mogelijkheden voor meer hulpverlening rond de aardbevingen. "We zijn nog alle initiatieven aan het inventariseren en aan het kijken waar de hulpbehoefte ligt."

Turkije werd getroffen door twee zware aardbevingen, die al aan vele honderden mensen het leven kostte.

Net binnen