Sponsorplons brengt meer dan tweehonderd Enkhuizertjes in beweging

Met een stoere duik begint weer een scholier aan de gesponsorde baantjes in het bad.© Foto Jan Mulder

Martin Menger
Enkhuizen

Aan animo bij de schoolkinderen in Enkhuizen heeft het niet gelegen: de jaarlijkse Sponsorplons levert dit keer meer dan tien mille op.

Volgens Divera Hansen namens de organisatie was het zaterdag drukker dan ooit in het zwembad op het Enkhuizer Zand. Al jarenlang brengt de Sponsorplons de schooljeugd in beweging om geld in te zamelen voor goede doelen. Een van de pijlers is om kinderen zwemles te geven wanneer er thuis amper geld voor is. ,,Het is een goed doel, maar dan eentje die ook heel dicht bij onze eigen gemeenschap is”, vertelt Divera.

(Tekst gaat door onder de foto)

Alle neuzen zwemmen dezelfde kant op voor het sponsorgeld.© Foto Jan Mulder

Betaling

De actie is sinds een paar jaar in goede handen bij de Rotary Enkhuizen. Zaterdag gaf wedstrijdzwemmer Joost Reijns het startschot. Daarna was het aan de jonge Enkhuizertjes om te laten zien hoeveel baantjes zij konden zwemmen. Tegen betaling, waardoor vooraf heel wat familieleden en buren al zijn benaderd voor een bijdrage.

Tussen al dat geplons door was er van alles te doen, waaronder een workshop Streetdance, verzorgd door meiden van de Enkhuizer Balletschool.

(Tekst gaat door onder de foto)

Gangmakers van de Sponsorplons: (vlnr) Erwin Moes en Divera Hansen van de Rotary, Marry Vollebregt en zwemkampioen Joost Reijns.© Foto Jan Mulder

Volgens de Rotary waren er met 200 zwemmertjes meer kinderen dan ooit. Hierdoor lijkt de opbrengst ook naar een record te gaan. ,,We hebben nu al tien mille binnen”, weet Divera. ,,Maar er er komen nog wat sponsorbedragen achteraan.”

Lees ook: Ook 25e Sponsorplons benadrukt het belang van de zwemkunst in waterstad Enkhuizen

Net binnen