Droger vliegt in de hens, bijkeuken brandt uit in Volendam

© Foto’s: DNP.NU

Internetredactie
Volendam

Bij een brand in een woning aan de Damcoogh in Volendam is in de nacht van zaterdag op zondag een bijkeuken uitgebrand. De brand werd veroorzaakt door een droger.

De brandweer werd omstreeks 1.15 uur gealarmeerd en ging met spoed ter plaatse. Brandweerlieden kregen de brand vrij snel onder controle, maar konden niet voorkomen dat de bijkeuken bijna volledig uitbrandde.

Omdat niet duidelijk was of er nog mensen of huisdieren in de woning aanwezig waren, kwam er ook een ambulance ter plaatse, laat de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord weten. Meerdere mensen in de directe omgeving zijn vanwege rookinhalatie door ambulancepersoneel behandeld. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

(Tekst gaat verder onder de foto)

© Foto: DNP.NU

Naast de droger ging ook een wasmachine in vlammen op. De brandweer was nog enige tijd bezig met nabluswerkzaamheden en metingen in de naastgelegen woningen. Stichting Salvage zal de bewoners helpen bij het afhandelen van de schade.

© Foto: DNP.NU

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen