Huurder houdt zich niet aan afspraken en weigert uit woning te vertrekken. Baarnaar moet nu van rechter binnen week vertrekken

Nicolai Schewe
Baarn

De huurder van een woning aan de Fregat in Baarn moet binnen zeven dagen met z’n hebben en houwen het huis uit. Dat heeft de kantonrechter op verzoek van de verhuurster beslist in een kort geding.

De particuliere woningverhuurster had de Baarnaar woensdag voor de rechter gedaagd omdat de man de huur stelselmatig te laat of onvolledig betaalt. Ze waren onderling overeengekomen dat hij per 1 december uit de woning zou vertrekken, maar die toezegging was de man niet nagekomen.

Opdagen

De verhuurster vertelde in de rechtszaal dat ze een dag eerder nog bij de woning was wezen kijken en dat hij er nog steeds woonde. Omdat de Baarnaar zonder enig bericht zelf niet in de rechtbank kwam opdagen, werd de zaak zonder zijn aanwezigheid bij verstek behandeld.

Vonnis

In een kort verstekvonnis wees de rechter later de gevraagde ontruiming toe, omdat de vorderingen hem ’niet ongegrond of onrechtmatig’ leken.

De termijn van zeven dagen gaat in zodra het vonnis aan de Baarnaar is uitgereikt. De man moet van de kantonrechter ook nog ruim 2100 euro aan achterstallige huur en schadevergoeding betalen aan de verhuurster.

Net binnen