Brand in kledingwinkel Schagen onder controle, voornamelijk rookschade

De brandweer was snel ter plaatse.© Foto: GLOCALmedia

© Foto’s: GLOCALmedia

Kledingwinkel Sea Side liep flinke schade op, ook herenkledingzaak Mixt die er naast ligt bleef gesloten.© Foto: GLOCALmedia

Internetredactie
Schagen

In een kledingwinkel aan de Gedempte Gracht in de binnenstad van Schagen is zaterdagochtend brand uitgebroken.

Een 15-jarige medewerker van de winkel ontdekte de brand even na 10.00 uur en schakelde de hulpdiensten in. Meerdere brandweervoertuigen uit onder meer Schagen, Dirkshorn en Heerhugowaard reden naaar de winkel.

Lees ook: Een dikke zwarte rookwalm in de winkel. Zoë (15) slaat meteen alarm. En voorkomt een grote brand. ’Ze is echt een topper’

Eén persoon is door ambulancepersoneel nagekeken. Buiten werden winkelmedewerkers en winkelend publiek op veilige afstand gehouden. De brand werd vanaf de voor- en achterzijde van het pand bestreden.

(Tekst gaat verder onder de foto)

© Foto: GLOCALmedia

De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord meldde om 10.30 uur dat de brand onder controle was. De brandweer was nog enige tijd bezig met het ventileren van de kledingzaak.

Het gaat om damesmodezaak Sea Side, die raakte zo beschadigd dat de winkel moest worden gesloten. De naastgelegen herenmodewinkel Mixt Men bleef gespaard en kon later op de zaterdais zaterdagochtend weer open.

Een woordvoerster van de Veiligheidsregio laat weten dat de brand in de keuken achterin de zaak is ontstaan. Stichting Salvage helpt de eigenaar met de afhandeling van de schade. Er zou vooral sprake zijn van rookschade, maar dat kon de woordvoerster niet bevestigen.

© Foto: GLOCALmedia

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen