McDonald’s in Zwaag ontruimd nadat werknemers brandlucht ruiken; zekering gesprongen [update]

© Foto GLOCALmedia

© Foto GLOCALmedia

© Foto GLOCALmedia

© Foto GLOCALmedia

Internetredactie
Zwaag

De McDonald’s aan de Jan Tinbergenweg in Zwaag is vrijdagavond ontruimd nadat werknemers een brandlucht roken in het restaurant. Achteraf bleek het te gaan om een gesprongen zekering.

Het personeel van de vestiging op het zogenaamde foodcourt langs de Westfrisiaweg rook in het begin van de avond een rooklucht. Omdat niet meteen kon worden vast gesteld wat de oorzaak was, werd besloten niet alleen de keuken te ontruimen, maar ook het restaurant. ,,Dat is de juiste keuze geweest”, vertelt woordvoerder Roos Franssen namens Mcdonalds. ,,Veiligheid gaat voor alles. Zodra er twijfel is, mag je geen risico’s nemen.”

(Tekst gaat door onder de foto)

© Foto GLOCALmedia

De brandweer van Hoorn werd er vrijdagavond uit voorzorg bijgehaald. Daarnaast kwamen er ook meteen monteurs van de keten naar de vestiging op bedrijventerrein Zevenhuis bij Zwaag. Die kwamen al snel tot de slotsom dat het systeem in de keuken tijdelijk was overbelast, waardoor een zekering was gesprongen.

Kort daarna gingen keuken, het restaurant en de McDrive vrijdagavond al weer open voor de hongerige liefhebbers. ,,Iedereen is weer welkom”, aldus Franssen.

Net binnen