Langdurig gratis parkeren bij Alkmaarsche Boys aan banden gelegd. Maximaal nog twee uur

Bij het voetbalveld van Alkmaarsche Boys mag maximaal nog maar twee uur worden geparkeerd.© Foto Hans van Weel

Hans Brandsma
Alkmaar

Vanaf 1 mei komt er een einde aan langdurig gratis parkeren bij Sportpark De Oosterhout in Alkmaar, onder meer de thuishaven van voetbalclub Alkmaarsche Boys. Bezoekers mogen maximaal twee uur gratis parkeren.

Het parkeerterrein wordt veelvuldig gebruikt door forenzen en bezoekers, die er op loopafstand van de binnenstad er gratis hun auto neerzetten. Alkmaar Sport en de gebiedsregisseur hadden eerder aangegeven dat sporters daardoor nauwelijks meer konden parkeren.

In de parkeerverordening werd vervolgens voorgesteld om voor het eerste gedeelte van het parkeerterrein betaald parkeren in te voeren waarbij het eerste uur niet in rekening zou worden gebracht. Langparkeerders zouden worden geweerd.

Omdat de gemiddelde bezoekersduur van de sport en maatschappelijke faciliteiten vaak langer is dan een uur, wilden VVD, PvdA, Seniorenpartij Alkmaar, OPA het gratis parkeren verdubbelen tot twee uur. Daarmee wordt voorkomen dat de bezoekers van sportwedstrijden moeten betalen voor het parkeren. De motie daarvoor werd door de raad omarmd.

Net binnen