Gezochte getuige van aanrijding tussen trein en busje in Oosthuizen meldt zich bij de politie

Hulpdiensten in actie bij de plaats van het ongeval.© Archieffoto DNP.NU

Hans Swierstra
Oosthuizen

De bestuurder van een witte auto die getuige is geweest van de aanrijding tussen een passagierstrein en een busje in Oosthuizen heeft zich gemeld bij de politie.

De politie wilde deze persoon graag spreken om meer te weten te komen over het incident waarbij een twintigjarige automobilist uit Zaandam was betrokken. Zijn auto werd op maandag 16 januari ’s avonds laat op de gesloten overgang aan de Wethouder Maartje Biermanstraat geraakt door de trein. Het voertuig liep daarbij schade op, wat bleek uit brokstukken die her en der lagen. De bestuurder verdween spoorloos, maar werd een dag later aangehouden op de snelweg A7. De trein kon de rit van Zaandam naar Hoorn niet meer vervolgen.

Lees ook: Brokstukken op overweg Oosthuizen na botsing trein en bestelwagen. ’Auto had geen seconde later moeten zijn’. Onderzoek naar rol Zaanse bestuurder

Na het verhoren van de verdachte bleef de politie met vragen zitten. Om de antwoorden te verkrijgen ging de politie via een oproep op zoek naar een automobilist die tijdens het ongeval voor de overweg had staan wachten. ,,Deze specifieke getuige heeft zich gemeld’’, aldus woordvoerster Mascha Koning van de politie Noord-Holland. Inhoudelijk kan zij niets zeggen over het verhoor, bijvoorbeeld of de Zaandammer onvrijwillig tot stilstand was gekomen of het rode licht heeft genegeerd.

Net binnen