Gratis workshop uiterlijke verzorging voor kankerpatiënten

Dijklander Ziekenhuis.© Foto Marcel Rob

Michiel Snik
Hoorn

Kankerpatiënten kunnen er door de behandeling van hun ziekte minder goed uitzien en dat kan hun zelfvertrouwen aantasten. Om daar iets tegen te doen houdt het Dijklander Ziekenhuis in samenwerking met Stichting Look Good…Feel Better op maandag 13 februari een workshop uiterlijke verzorging voor patiënten met kanker.

Tijdens deze workshops krijgen deelnemers tips en adviezen over de verzorging van het uiterlijk en gaan zij zelf aan de slag met huidverzorging en make-up. De workshop is inclusief lunch en er zijn nog plekken beschikbaar.

Veel mensen verliezen hun haar of krijgen te maken met huid- en nagelproblemen door hun behandeling. Alhoewel dit vaak tijdelijke verschijnselen zijn, is extra aandacht en zorg voor deze veranderingen belangrijk voor het welzijn van de patiënt, zo meldt het ziekenhuis als motivatie voor de gratis workshop die in eerste instantie bedoeld is voor mensen die in het Dijklander worden behandeld. Andere kankerpatiënten mogen zich ook aanmelden, maar worden op een wachtlijst geplaatst. Mocht er ruimte over zijn, dan kunnen zij alsnog deelnemen.

Lees ook: Thys stuurt persoonlijke kaartjes naar nabestaanden kankerpatiënten. ’Personeel Dijklander denkt aan hen in donkere tijd van de dood’

Bij de workshop zijn speciaal getrainde schoonheidsspecialisten, visagisten, en een kapper/haarwerker aanwezig. De workshops worden gesponsord door de Stichting Vrienden van het Dijklander Ziekenhuis.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden kan via lookgoodfeelbetter@dijklander.nl. De workshop op 13 februari is van 10 tot 13 uur.

Lees ook: Kankerpatiënten Dijklander krijgen rol met medicijnzakjes mee naar huis om slikken verkeerde pillen te voorkomen

Net binnen