Verkoop van Loet 10 in Schagen gaat niet door. Struikelblok: zeven parkeerplaatsen die van de gemeente op eigen grond moeten blijven bestaan

De verkoop van Loet 10 gaat niet door.© Foto Mediahuis/Marten Visser

Marten Visser
Schagen

De verkoop van het pand Loet 10 in Schagen (voorheen De Blokhut) aan de stichting die het pand huurt gaat niet door. Struikelblok zijn de parkeerplaatsen achter het gebouw.

Wethouder Cor Quint meldt dat de verkoop van het pand om die reden is afgeketst. Hoewel verkoop een groot woord is: de stichting zou het gebouw aan de Loet voor een symbolische euro krijgen. De stichting Loet 10 wilde eigenaar worden van het gebouw om dit energiezuinig te kunnen maken.

Daarvoor is uiteraard veel geld nodig en Loet 10 wil proberen bij verschillende organisaties subsidies aan te vragen. De kans dat die worden toegekend is het grootst als de organisatie eigenaar is van het pand. Daarom was het doel om het gebouw nog voor het nieuwe jaar aan de stichting over te dragen. Dat is niet gelukt, meldt Quint nu via SchagenPlus, een nieuwsplatform dat zich uitsluitend richt op politiek en cultuur in Schagen.

Koopovereenkomst

De koopovereenkomst ging volgens hem op tijd naar de stichting. ,,Maar die heeft aangegeven die niet te willen ondertekenen.’’ Struikelblok zijn de zeven parkeerplaatsen bij Loet 10. ,,Die hebben ze op eigen terrein en daarvan hebben wij aangegeven dat we ze wel willen behouden.’’

Zouden de parkeerplaatsen achter het pand worden benut voor bij voorbeeld een uitbreiding van Loet 10, dan zou dat inhouden dat medewerkers en bezoekers op de straat moeten parkeren. En aan de Loet en de Rensgars is de parkeerdruk al erg hoog.

Stichting Loet 10 blijft nu gewoon huurder van het pand en gaat op andere manieren proberen dat te verduurzamen. ,,Wij wachten hun businessplan af’’, aldus de wethouder.

Net binnen