Nederlandse top strijdt voor NK-titel 10 kilometer tijdens Groet uit Schoorl Run

Maureen Koster (rechts) en Diana van Es (links) tijdens het EK 5.000 meter in München vorig jaar. De ploeggenotes strijden in Schoorl voor de Nederlandse titel op de 10 kilometer.© Foto ANP/Robin van Lonkhuijsen

Kees van Dalsem
Schoorl

De Nederlandse top strijdt op zondag 12 februari om de nationale titel 10 kilometer tijdens de Groet uit Schoorl Run. Bij de mannen komen onder andere Khalid Choukoud, Stan Niesten, Frank Futselaar en Filmon Tesfu in actie. Bij de vrouwen is er een sterk deelnemersveld met Jip Vastenburg, Maureen Koster, Diane van Es, Jennifer Gulikers en Marcella Herzog.

De huidig Nederlands kampioen 10 kilometer op de weg, Luuk Maas, is bij de mannen ook van de partij. Hij pakte de titel in Venlo door Tesfu en Tom Hendrikse te verslaan. Daarnaast is Maas ook nationaal kampioen op de halve marathon. Niesten is de huidige Nederlands kampioen 10 kilometer op de baan en cross. Daarnaast zijn Benjamin de Haan, Noah Schutte, Stan Schipperen, Tom Hoogeboom en Lucas Nieuweboer in Schoorl aanwezig.

Bij de vrouwen ligt de strijd om de nationale titel ook helemaal open. Vastenburg is de huidige Nederlands kampioen op de cross. De grootste concurrentie van de Gooise komt van Diane van Es en Maureen Koster, ploeggenotes bij Valley Running Team van coach Grete Koens.

Twee medaillewinnaars van het NK 10 kilometer 2022 zijn ook van de partij. In Venlo won Marcella Herzog voor Jennifer Gulikers van het Castricumse TDR. Gulikers begon het jaar al goed door derde te worden bij de Egmond Halve Marathon.

Andere vrouwen die een gooi doen naar de titel zijn Leonie Balter, Julia van Veldhoven, Anne Luijten, Jacelyn Gruppen en Silke Jonkman.

Net binnen