Dijklander Ziekenhuis start met digitale gegevensuitwisseling met veel voordeel voor zwangeren en zorgverleners

Dijklander Ziekenhuis.© Archieffoto ANP

Hoorn

Het Dijklander Ziekenhuis is samen met drie verloskundigenpraktijken in de regio gestart met een digitale gegevensuitwisseling.

Met dit project wordt het mogelijk om onderling gegevens uit te wisselen, en deze op elk gewenst moment actueel binnen te halen. Met veel voordeel voor zwangeren en zorgverleners.

Toestemming

Met deze technische stap investeert het ziekenhuis in de samenwerking met netwerken om de best mogelijke zorg te kunnen bieden en zorg toegankelijk te houden. Deze toepassen van de digitale gegevensuitwisseling wordt de komende maanden verder uitgerold.

Lees ook: Aanmelden bij poliklinieken van het Dijklander Ziekenhuis vanaf 3 november digitaal

Voor cliënten betekent dit dat zij ook bij een medische indicatie hun eigen verloskundige kunnen blijven zien, naast de bezoeken aan het ziekenhuis. De informatie wordt alleen gedeeld mits de zwangere hier toestemming voor geeft. Dankzij deze digitale toepassing hoeft de cliënt niet steeds dezelfde vragen te beantwoorden en heeft de verloskundige of gynaecoloog meer tijd voor haar. De regio West-Friesland loopt hiermee voorop als het gaat om integrale geboortezorg.

Net binnen