Tientallen jongeren keren zich tegen politie in Nieuwe Niedorp

Mike Deutekom
Nieuwe Niedorp

De politie heeft het zondagavond aan de stok gekregen met enkele tientallen jongeren in Nieuwe Niedorp. Daarbij kreeg één agent een vuistslag in het gezicht en tegen zijn ribben. Ook werden agenten beledigd, wieldoppen van een dienstauto getrokken en geprobeerd de lichtbalk van dak te trekken. Drie jongeren zijn aangehouden.

De politie was rond half negen opgeroepen naar de Prins Maurits in het dorp. Daar was een dronken jongeman die herhaaldelijk vervelend deed de kroeg uit gezet. Buiten gedroeg de man zich baldadig waarop de politie werd opgeroepen.

Toen de agenten ter plaatse kwamen keerden zich tientallen jongeren tegen de politie. Daarbij ging het er volgens wijkagent Bas Dirkmaat heftig aan toe. ,,De collega’s werden uitgescholden en eentje kreeg klappen. Ook was de dienstauto doelwit van de relschoppers. Er zijn drie wieldoppen afgehaald. Drie van de jongeren zijn opgepakt. We zijn opzoek naar getuigen: bel 06-52044908 of mail bas.dirkmaat@politie.nl’’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen