Eikenhouten paaltjes tegen wildparkeerders Lage Vuursche. Betere doorgang nodig voor hulpdiensten

© foto Caspar Huurdeman

Eric Lorier
Lage Vuursche

Eikenhouten paaltjes in de bermen rond dagrecreatieterrein De Kuil van Drakensteyn moet het wildparkeren onmogelijk maken.

De door Staatsbosbeheer geplaatste paaltjes komen bij Van Viet Duurzaamhout vandaan. Het voor de paaltjes gebruikte hout is afkomstig van eiken uit Frankrijk, heeft duurzaamheidsklasse 2-3 en geldt als Europees hardhout. ,,Het kan onbehandeld worden gebruikt en gaat jaren mee”, belooft Ernst-Jan Damen, mede-eigenaar van het houtbedrijf. ,,Door deze maatregelen zit wildparkeren er niet meer in en is er een betere doorgang voor hulpdiensten.”

Druk

Lage Vuursche was altijd al populair bij recreanten, maar sinds de coronatijd is het steevast elke zondag druk bij een beetje aardig weer. De komst van de mountainbikeroutes en fietsverhuurders draagt daar zeker aan bij.

Om te grote drukte op de wegen te voorkomen is de gemeente Baarn begonnen met het afsluiten van de toegangswegen naar Lage Vuursche, op momenten dat volgens de gemeente de veiligheid in het geding kan komen. Het gaat de gemeente daarbij niet per se om het aantal mensen, maar wel om opstoppingen op de toegangswegen die al dan niet worden veroorzaakt door wild- en foutparkeerders.

Net binnen