Het totospelformulier van Huizen-doelman Jaime Hensen: ’Er valt wat te halen tegen Eemdijk’

Pjotr Pos
Huizen

Hoe hoger het niveau is, hoe minder derby’s er doorgaans zijn. In de landelijke vierde divisie B is er sinds dit seizoen weer een regionale kraker met Huizen tegen Eemdijk. Jaime Hensen staat sinds 2019 onder de lat op De Wolfskamer. De 28-jarige doelman uit Soest hoopt in de laatste wedstrijd voor de winterstop punten van de gedoodverfde kampioen af te snoepen.

Huizen-Eemdijk

„Om onbegrijpelijke reden heb ik sinds drie weken bij het schieten enorm veel last van mijn lies. De vorige wedstrijd moest ik daarom laten schieten, maar ik hoop er nu weer bij te zijn. Ook omdat ik na vandaag zes weken de tijd heb om van alle pijntjes te herstellen. Ik zie het niet als onnodig risico nemen tegen een betere tegenstander. We hebben namelijk allemaal écht het gevoel dat er wat te halen valt tegen Eemdijk. We spelen dit seizoen steeds heel goed. Daarom denk ik dat we zelfs meer punten verdienen dan behaald. Sinds de promotie is dat het enige minpuntje. Bij ons staat het achterin goed. Persoonlijk heb ik al wel wat punten voor de ploeg gepakt, dus we houden de nul en slepen er dan een 1-0 overwinning uit.”

SO Soest-Altior

„Ik ben opgegroeid in Soest en heb bij SO Soest de hele jeugd doorlopen. Een van mijn mooiste herinneringen is dat ik in de jeugd met de C1 met 2-1 van de C2 van Ajax, waar Frank de Boer destijds trainer was, won. Bij het eerste was mijn neef Django mijn concurrent. Dat elftal had met spelers als Bas Dreef, Rayendall Bitorina, Gerdo Kuenen en Kenny Grant een bak aan ervaring. Ondanks dat ik niet speelde, heb ik er enorm veel geleerd als broekie. Iedereen gaf alles, zo verliet Kenny bijvoorbeeld elke training met blauwe plekken. Tegen die spelers durfde ik echt geen grote mond te hebben. Dat is tegenwoordig wel anders. Dit seizoen kende Soest een lastig begin, maar de ploeg heeft het nu op de rit en wint zaterdag met 4-0, onder andere door twee goals van Olav Kuus.”

FC Hilversum-Altius

„Hilversum wordt kampioen. Die ploeg heeft totaal geen moeite met Altius en pakt dat team met 6-0 in. Jammer dat Hees niet dichterbij staat, daar ken ik veel jongens uit mijn Soest-periode. Bij Hilversum heb ik een jaar gezeten om minuten te maken na Soest. Na een jaar maakte ik de stap omhoog naar De Bilt. Gerrit Plomp nam me vanaf daar mee terug naar Soest en sindsdien speelde ik, ook na mijn overstap naar Huizen, alles. Mijn carrière gaat in een stijgende lijn en ik zit nog niet aan mijn top.”

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Huizen-doelman Jaime Hensen.

Net binnen