Marokkanen proberen massaal bij WK-kwartfinale te zijn

ANP Producties | Bron: ANP
Rabat

De WK-koorts in Marokko neemt toe nu het nationale voetbalelftal in de kwartfinales staat. De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij RAM laat zeven extra vluchten naar Qatar gaan. Fans gaan op de bonnefooi mee, in de hoop dat ze na aankomst nog een kaartje kunnen kopen.

Bij het kantoor van RAM proberen meer fans aan vliegtickets te komen. Sommigen hebben al wel toegangskaartjes voor de wedstrijd en smeken de maatschappij om nog meer vluchten naar Qatar in te plannen.

Op het centrale plein in de stad Marrakech staat een groot scherm. Ongeveer 30.000 mensen keken daar samen naar de wedstrijd tegen Spanje. Het stadsbestuur verwacht zaterdag nog meer fans. Ook in Casablanca, de grootste stad van het land, is een fanzone met een groot scherm. Supporters moeten uren van tevoren aankomen om een plekje te kunnen krijgen.

De 'Leeuwen van de Atlas' spelen zaterdag tegen Portugal. Marokko heeft als eerste Arabische land ooit de kwartfinales gehaald. Het is bovendien het laatste Afrikaanse land dat nog meedoet aan het toernooi. In de selectie zitten vier Marokkaanse Nederlanders.

Net binnen