Kledingruilcafé voor vrouwen in Overveen

Repair Cafe.

Van onze verslaggever
Overveen

Op zaterdag 10 december is er in Overveen een Kledingruilcafé voor vrouwen. Dat gebeurt in gebouw Tinholt van de Buurtvereniging Overveen aan de Vrijburglaan. Voor 2023 zijn de zaterdagen 6 mei en 21 oktober vastgelegd.

Volgens onderzoek van de Daily Mail ligt er bij de gemiddelde vrouw voor ongeveer 400 euro aan ongedragen kleding in de kast. Anderen stellen dat de meeste vrouwen tachtig procent van hun kleding nooit of zelden dragen. Daarom organiseert de Vereniging Duurzaam Overveen twee keer per jaar een kledingruilcafé, in het voor- en in het najaar. Het kledingruilcafé, zaterdag tussen 13 en 16 uur, is bedoeld voor dameskleding.

Het eerste half uur kan er kleding worden ingeleverd. Er is geen onderscheid in maten of leeftijd.

Tevens wordt zaterdag van 13 tot 16 uur in dit gebouw een Repair Café gehouden. Diverse vaklieden staan klaar en het draait allemaal om repareren. Elektriciens, naaisters, een horlogemaker, een meubelmaker en een fietsenmaker helpen gratis. Er wordt wel een kleine vrijwillige bijdrage gevraagd voor de aanschaf van gereedschappen. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad. Gemiddeld wordt meer dan zestig procent van de aangeboden reparaties hersteld.

Door repareren te promoten, wil de Vereniging Duurzaam Overveen bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg.

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen.

Net binnen