Vincent van der Voort haalt uit naar collega’s: ’Een hoop slapjanussen bij elkaar’

Vincent van der Voort.© Foto ANP

Van onze verslaggever
Purmerend

Binnen een week gaat in Londen het WK darts van start. Twaalf Nederlanders doen mee, onder wie Vincent van der Voort. De Purmerender haalde deze week in een podcast eens lekker uit.

De 46-jarige Van der Voort is momenteel de nummer 28 van de wereld en dus een ’reekshoofd’ op het WK. Van der Voort stroomt pas in tijdens de tweede ronde, waar Cameron Menzies of Diogo Portela de tegenstander zal zijn van Van der Voort.

De darter staat er al jaren om bekend nooit een blad voor de mond te nemen, en dat deed ’Fast Vinny’ ook niet tijdens een podcast. „Ik weet dat ik anders ben dan anderen en dat voel ik ook”, zei hij. „Heel veel dingen die voor anderen vanzelfsprekend zijn, zijn voor mij moeilijk. Dat is een continu gevecht, maar ik besef vaak niet wat zogezegd ’normaal’ is. Ik krijg regelmatig te horen dat ik weer iets te grof verwoord heb en er iemand mee geschoffeerd heb. Maar dan denk ik: het is toch zo? Ik zeg dingen niet uit boosheid of frustratie. Het is ergens zelfs jammer dat er niet meer darters zoals mij rondlopen.”

En daarmee doelt Van der Voort op zijn collega’s die tot de absolute top behoren. „Ja, weet je... Die topspelers, dat zijn eigenlijk allemaal pratende poppen”, klinkt het. „Ze zijn allemaal bang dat als ze wat negatief zeggen over de PDC (de dartsfederatie, red.), ze dan niet meer mogen meedoen aan de Premier League of uit de World Series gehaald worden. De spelers die daarin zitten, zeggen dus niks. En de spelers daar net onder, die hebben de hoop dat ze erbij komen en zeggen dus ook niks. Dus de enigen die wat roepen, die doen er niet toe. Het is roepen in de woestijn, het heeft geen nut. Dat is wel jammer.”

Vriend Van Gerwen

De ’Dutch Destroyer’ zit vaak aan tafel met toppers, zoals zijn landgenoot en goede vriend Michael van Gerwen. „Ja, dan hoor je heel veel dingen. Tot er dan een interview komt en dan denk ik: jongens, jullie hebben allemaal géén kloten. Het zijn een hoop slapjanussen bij elkaar. Maar ze komen ermee weg en ze verdienen een hoop geld, dus wie is er dan het slimste misschien?”

Net binnen