Verlengen van rijbewijs kan in Soest straks ook helemaal online

Eric Lorier
Soest

Soest sluit zich aan bij het rijtje gemeenten waar je je rijbewijs online kan verlengen. Dit gaat via de website van RDW en zou als het goed is makkelijker en sneller moeten zijn.

Soesters kunnen hun rijbewijs vanaf 15 december online verlengen of uitbreiden. De aanvraag begint met het laten maken van een pasfoto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of cabine verstuurt de foto digitaal naar RDW, waarna binnen een paar minuten een mailtje komt met de mededeling of de aanvraag wel of niet is goedgekeurd. Als het is goedgekeurd kan het verder via DigiD of ID-check worden afgehandeld en via iDeal worden betaald. Na twee dagen volgt dan een mail dat het rijbewijs klaarligt op het gemeentehuis. Voor het ophalen van het rijbewijs moet dan overigens wel nog steeds eerst een afspraak worden gemaakt, waarschuwt Soest alvast.

Diverse gemeenten hebben zich al aangesloten bij deze online-service van RDW. In onder meer Baarn, Bunschoten, Hilversum en Gooise Meren kan het nog niet.

Net binnen