Hovocubo kan zich na tiende zege gaan voorbereiden op de clash met de mede-koploper

Hovocubo vierde tegen VNS United alweer de tiende zege van het seizoen.© Archieffoto Marcel Rob

Vincent Schot
Hoorn

Net als de eerste negen tegenstanders van dit seizoen is ook VNS United er niet in geslaagd om het Hovocubo lastig te maken. De regerend landskampioen zaalvoetbal uit Hoorn stuurde de nieuwkomer op het hoogste niveau vrijdagavond terug naar Amsterdam-Noord met een dikke nederlaag op zak: 12-3.

Het betekent dat de ploeg van trainer Sander van Dijk dit seizoen nog altijd foutloos is. Dat de tiende zege er zou komen, werd door niemand in sporthal De Opgang betwijfeld. Halverwege was het gat dan ook al geslagen. Dankzij treffers van Faisel Mellah, Mats Velseboer, Oualid Tarifit, Iliass Bouzit en Lahcen Bouyouzan stond het bij rust al 5-1.

Misschien wel een groter winstpunt dan de uitslag was het optreden van Noureddine Oulad Ben Youssef. Hij kwam dit seizoen nieuw binnen bij Hovocubo, maar raakte in de strijd om de Supercup geblesseerd en moest daarna lang toekijken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De afgelopen weken maakte Oulad Ben Youssef al minuten, maar tegen VNS United liet hij zich ook in scorend opzicht zien. In de 28e en de 34e minuut was het raak voor de Amsterdammer.

Topscorer werd Oulad Ben Youssef niet met zijn twee doelpunten. Daarvoor maakte hij er één te weinig, want Amin Amghar scoorde binnen zeven minuten drie keer.

Hovocubo kan zich nu gaan opmaken voor de clash met FC Eindhoven, de enige ploeg die in tien speelronden ook nog geen tegenstander een punt gunde. Vrijdag 9 december neemt de formatie van Van Dijk het in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven op tegen de mede-koploper.

Hovocubo-VNS United 12-3.

Doelpunten Hovocubo: Amghar 3, Tarifit 2, Oulad Ben Youssef 2, Mellah, Velseboer, Bouzit, Bouyouzan, e.d

Net binnen