West-Friese bedrijven krijgen MVO Proud Partner schildje

Fūdo sushi uit Zwaag en Castilo meubelmakers uit Opmeer ontvingen het MVO Proud Partner schildje.© Foto Michel Heerkens

Ricky Mohabbat
Hoorn

De West-Friese bedrijven Fudo Sushi en Castilo Meubelmakers hebben een MVO Proud Partner schildje ontvangen. De organisaties hebben bewezen dat zij een sociaal hart hebben.

Ze bieden namelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Proud Partners zijn sociaal betrokken werkgevers die ondernemen met hun hart.

De ’Maand van de 1000 Voorbeelden’ is een maand om aandacht te geven aan de banenafspraak en het belang van een inclusieve arbeidsmarkt. Als afsluiting van de Maand van de 1000 voorbeelden organiseerde Werkgevers Servicepunt Noord-Holland Noord op 1 december een MVO-netwerkbijeenkomst over de inclusieve arbeidsmarkt.

„We ontdekten eigenlijk bij toeval dat we op een sociale manier willen ondernemen. En nu geven we liever een kans aan iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt dan aan iemand die het op eigen kracht ook ergens anders wel redt”, zegt Milena Appelman van Fudo Sushi. „De mogelijkheden van elk individueel personeelslid staan centraal. Ook op persoonlijk vlak ondersteunen en coachen we werknemers daar waar nodig om hem of haar tot bloei te laten komen.”

Lees ook: Tinder voor West-Friese bedrijven. Wie heeft een match?

Richard Spil van Castilo meubelmakers: „We vinden het belangrijk om een divers personeelsbestand te hebben. We hebben ons bedrijf zo ingericht, we noemen dat de rode draad aanpak, dat er voor mensen die het nodig hebben structuur is in het werk. Ook besteden we veel tijd aan begeleiding en teamvorming. We ondernemen graag met ons hart, het maakt ons bedrijf socialer.”

Net binnen