Knappe weldoener verrast mensen bij voedselbank met briefjes van 50

De voedselbank.© Foto Mediahuis

Ricky Mohabbat
Hoorn

Een barmhartige Samaritaan heeft vrijdagmiddag aan tientallen mensen briefjes van vijftig euro uitgedeeld. Ze stonden te wachten in de rij voor de voedselbank in Hoorn toen er opeens een witte BMW de parkeerplaats opreed.

„Ook het interieur van de auto was helemaal wit en er zat een hele knappe man in”, vertelt een ooggetuige. „We stonden in de auto naast hem geparkeerd. Hij stapte uit en liep in de richting van de stoet wachtende mensen. Toen zijn wij ook even uitgestapt om te kijken wat hij ging doen. In de rij stonden ook kennissen van ons. En we keken op en zagen dat hij iets aan het uitdelen was. Het waren briefjes van 50 euro.”

Mysterie

Uit het niets begonnen mensen te applaudisseren en vielen ze de knappe redder in nood om de nek. „De ontvangers waren buitengewoon enthousiast. En de rij was lang genoeg. Er stonden ongeveer dertig mensen te wachten en hij heeft merendeel van de mensen geld gegeven.”

Wie de knappe man met de witte BMW is, blijft een grote mysterie.

Lees ook: Voedselbank West-Friesland zet eigen webshop op: ’Producten kopen en bij ons langsbrengen is vaak net een stap te ver’

Net binnen