Verhuizing Brownies&downieS van de Koemarkt naar Heel Europa

Brownies&downieS gaat de Koemarkt verlaten.© Archieffoto Wim Egas

Debbie de Vries
Purmerend

Horecazaak Brownies&downieS verhuist begin volgend jaar van de Koemarkt naar Grand Café Heel Europa aan de Genuahaven. Beide locaties zijn onderdeel van de Prinsenstichting, die zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking.

Tot 1 februari blijven gasten welkom op beide horecalocaties, daarna worden de teams van de twee locaties samengevoegd en begint de herinrichting van het pand.

De nieuwe vestiging gaat zeven dagen per week open. Mensen kunnen er terecht voor ontbijt, lunch en diner. Maar ook voor high tea, lekkers voor bij de koffie, zakelijke evenementen, feesten en partijen. Met een nieuw concept gaat het team meer huisgemaakte gerechten maken met lokaal geproduceerde ingrediënten. Op deze manier wil de Prinsenstichting haar cliënten meer leren over het horecavak.

Door de samenvoeging kan het team beter inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen en de vraag van gasten om langer open te zijn. Met het samenvoegen van de teams komen ook de begeleiders mee, waardoor de bekende gezichten blijven. Dat is volgens de Prinsenstichting prettig voor zowel de gasten en het horecateam.

De maand februari zal het team gebruiken voor het aanpassen van de locatie en om getraind te worden in het nieuwe concept. Vanaf 1 maart gaan de deuren open van het vernieuwde restaurant open.

Net binnen