Danny de Munk mag vrouw die hem beschuldigde van verkrachting vragen stellen in de rechtbank

Danny de Munk bij de rechtbank van Amsterdam in oktober.© Archieffoto ANP

Purmerend

Artiest Danny de Munk mag de vrouw die hem beschuldigde van verkrachting vragen stellen tijdens een openbare zitting van de rechtbank. De rechter in Amsterdam heeft dat verzoek van De Munk donderdag goedgekeurd.

De Munk, die in Purmerend woont, wil daarmee bewezen krijgen dat het verhaal van de vrouw niet klopt. Hij liet eerder in een verklaring weten dat de beschuldiging ’privé en zakelijk zoveel kapot heeft gemaakt’. „De beschuldigingen in de media heb ik als een groot onrecht ervaren, maar ik wil toch ook mijn dank uitspreken voor de steun die ik de afgelopen periode vanuit het hele land heb ontvangen.”

Half november maakte Royce de Vries, de advocaat van De Munk, al bekend dat de zanger niet werd vervolgd vanwege onvoldoende bewijs. De advocaten van de vrouw lieten daarop aan het ANP weten dat de vrouw die de aangifte heeft gedaan zich beraadt op vervolgstappen.

Ciske de Rat

In juni kwam naar buiten dat een vrouw aangifte van verkrachting heeft gedaan tegen De Munk. Het slachtoffer zou zo’n vijftien jaar geleden nauw met hem hebben samengewerkt bij de musical Ciske de Rat. De Munk heeft de beschuldigingen van de vrouw altijd ontkend. Wel gaf hij toe met haar te hebben gezoend. De artiest sprak van een valse aangifte en deed daarom een tegenaangifte.

Lees ook: Behandeling verzoek De Munk om verhoor na aangifte verkrachting

Net binnen