Winterlichtjeswandeling in Krommeniedijk: eten, zingen en lichtjes bewonderen

De winterlichtjeswandeling in 2019.© Foto Kerk van Krommeniedijk

Tjarda Kuyt
Krommeniedijk

Optredens, lekkernijen en bovenal lichtspektakels door heel Krommeniedijk. Zaterdag 17 december staat de buurtschap in het teken van de winterlichtjeswandeling.

Na twee ’stille coronajaren’ hebben dorpshuis de Horn en de kerk van Krommeniedijk weer de handen ineengeslagen om de Winterlichtjeswandeling te organiseren. Op deze avond is Krommeniedijk rijkelijk versierd met lichtobjecten, zoals een kerstman en ponykar en lopen er zelfs verlichte steltlopers rond. Ook worden er optredens gegeven door verschillende bands.

,,De kinderen kunnen marshmallows roosteren, de kerstboom aan toveren, en een cadeautje halen bij de kerstvrouw. En nadat alle locaties zijn bezocht kan men in het kerkje even lekker doorwarmen en meezingen met het zangkoor of luisteren naar de band Trio Wave, onder het genot van een warm drankje”, belooft de organisator. ,,Kortom een mooie wandeling langs ons pittoreske dorpje in kerstsfeer. Kom wel zoveel mogelijk lopend of op de fiets, want er is weinig parkeergelegenheid.”

Aanmelden kan tot en met 10 december via www.kerkvankrommeniedijk@live.nl, onder vermelding van naam, adres, en het aantal volwassenen en/of kinderen tot en met 12 jaar. De wandeling begint op de Uitweg om 17.30 uur.

Net binnen