EHBO Stede Broec mag zich voortaan ’dementievriendelijke organisatie’ noemen en is daarmee gemeente te snel af. ’Stiekem wel leuk’

Mark Waterman (linksvoor) is trots op de titel ’dementievriendelijke organisatie’.© Foto aangeleverd

Judit de Redelijkheid
Grootebroek

Mark Waterman toverde tijdens de uitreiking een grote lach op zijn gezicht. EHBO Stede Broec mag zich voortaan een ’dementievriendelijke organisatie’ noemen. „En daar zijn we erg trots op”, aldus de voorzitter.

In hun eigen ruimte aan de Dracht in Grootebroek werd het certificaat donderdagavond in ontvangst genomen. Verdiend nadat ruim tachtig vrijwilligers van de vereniging de training ’goed omgaan met dementie’ volgden. „Daarin leerden we hoe je dementie kunt herkennen. En hoe je het beste iemand die dit heeft, kunt aanspreken. Het ging dan vooral over het beginstadium van dementie. Heel leerzaam.”

„Ook hebben we een protocol moeten schrijven”, vervolgt de voorzitter, die door zijn contacten bij Vrijwilligerspunt West-Friesland is aangezet om het certificaat in de wacht te slepen. „Daarin staat wat we er binnen onze eigen organisatie aan doen om iemand die met dementie te maken krijgt, zo lang mogelijk betrokken te laten blijven bij onze vereniging. Door het inzetten van een buddy bijvoorbeeld. Dat vinden we heel belangrijk.”

Met de erkenning is EHBO Stede Broec de gemeente ’te snel af’. „Ik begrijp dat zij er zelf ook mee bezig zijn. Maar wij hebben het certificaat nu dus al binnen. Dat vind ik stiekem wel leuk.”

Lees ook: Bakker Otten is nu dementievriendelijke winkel

Lees ook: Vrijwilligers EHBO Stede Broec worden ingezet bij teststraten:’Wij lopen graag voorop’

Net binnen