Spelersgroep Con Zelo zegt vertrouwen op in Dennis Kanne die per direct vertrekt uit Waarland. Succes laat Loukou na dit seizoen gaan

Ruud Ramler
Waarland

Dennis Kanne vertrekt met onmiddellijke ingang bij Con Zelo. Het was aanvankelijk nog de bedoeling om het seizoen bij de derdeklasser af te maken maar de spelersgroep heeft deze week het vertrouwen in de trainer uit Schagen opgezegd. Larbi Loukou houdt het na deze competitie voor gezien bij Succes.

Jan Vennink, bestuurslid technische zaken in Waarland: ,,Het is ontzettend jammer dat de voetbalklik er niet is met de spelersgroep, wat we terug zien in de sfeer en de resultaten.’’ Con Zelo verloor zondag met 8-0 bij Koedijk. ,,Dennis is een uitstekende trainer, maar zijn manier van werken past nu niet goed bij onze spelers. Dan is het beter om niet verder te gaan”.

Kanne wil nog niet reageren op zijn voortijdige vertrek. De trainer die in deze regio ook bij Dirkshorn, Succes, Winkel, Hollandia T en Wieringermeer werkte, was bezig aan zijn eerste seizoen in Waarland, nadat hij daarvoor kampioen werd met Zeevogels. De nummer laatst in 3B, met één punt, zal met een interim staf werken, tot er een oplossing is voor de rest van dit seizoen.

Larbi Loukou en Succes gaan al na het eerste seizoen van de trainer in Hippolytushoef uit elkaar. Loukou, eerder actief bij onder meer Con Zelo en Hollandia T, besloot na overleg met het bestuur dat hij zijn heil elders wil zoeken. Wel benadrukte hij bij zijn bericht aan de spelers dat de huidige nummer twee van de vierde klasse, met acht verliespunten meer dan koploper Texel, dat er nog van alles te winnen valt dit seizoen.

Net binnen