’Tot de allerlaatste seconde voor elkaar werken, dat zit in de genen’, middenvelder Jeffrey Karstens is niet verrast door hoge positie EVC

Ron Weinbrecher

Het gepromoveerde EVC presteert boven verwachting in de tweede klasse. Eén van de sterkhouders is de negentienjarige controlerende middenvelder Jeffrey Karstens. ,,Het verbaast mij niet dat we het zo goed doen. We hebben een echt vriendenteam dat keihard voor elkaar knokt.”

Op zijn zestiende debuteerde Karstens in het eerste van EVC. De Edammer is geboren en getogen in het dorp en al zijn teamgenoten komen uit Edam. ,,We hebben een vrij jonge ploeg, maar spelen al lang met elkaar. We zijn aardig op elkaar ingespeeld.”

De Edammer weet niet beter of centraal op het veld is zijn positie. ,,We hebben een voetballende ploeg en opbouwend ben ik vrij sterk. Ik wil altijd de bal hebben en ervoor zorgen dat we zo lang mogelijk kunnen blijven combineren, daar ligt onze kracht.”

De huidige klassering smaakt volgens de middenvelder naar meer. ,,Waarom zouden we niet naar de eerste klasse kunnen promoveren? Dat is best haalbaar met deze ploeg.” Met Ricardo Appelman staat er dit seizoen een nieuwe trainer voor de groep. ,,Het is altijd even wennen als er een nieuwe coach komt, de trainingen zijn anders. Qua tactiek is veel bij het oude gebleven en dat vind ik logisch, want dat liep heel goed.”

EVC is volgens Karstens op één gebied zeker de beste. ,,Qua doorzettingsvermogen en tot de allerlaatste seconde voor elkaar werken, dat zit bij ons in de genen. Op dat gebied is er geen ploeg zoals wij.”

Jong Holland - EVC

,,Wij winnen met 0-2. Ik heb veel vertrouwen in onze ploeg. We zitten goed in ons vel.”

DWS - Marken

,,Wij hebben van DWS verloren en dat was een heel slechte slappe vertoning. Die wedstrijd hebben we onnodig drie punten verspeeld. Marken vond ik heel matig, daar hebben we heel makkelijk van gewonnen. Ik denk dat DWS 3-1 wint.”

Monnickendam - Zuidvogels

,,Het wordt een heel zwaar jaar voor de spelers van Monnickendam. Wij hebben in de beker van hen gewonnen. Die ploeg is op dit moment niet eerste klasse waardig; 0-3 voor Zuidvogels.”

Trainer Paul Sprengers van Wherevogels werd vorige week verrast door Purmerland dat verrassend gelijk speelde tegen zijn ploeg. Ook de nederlaag van Purmersteijn had hij niet voorzien. De enige uitslag die hij goed voorspelde was die van Purmerend.

Ron Weinbrecher

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Jeffrey Karstens (EVC)

Net binnen