Fort Kijkduin speelt belangrijke rol in thriller ’Verlicht’. Karin Bijl laat zich inspireren door woonplaats Den Helder

Karin Bijl.© Foto aangeleverd

Lydia Jasper
Den Helder

Karin Bijl presenteert zaterdag 26 november in Fort Kijkduin haar thriller ’Verlicht’. Stelling Den Helder speelt in haar boek een belangrijke rol.

Karin Bijl is geboren in Westzaan en woonachtig in Den Helder. Ze schreef al eerder ’Verstild water’ (2020) en ’Ontwaakt’ (2021). In ’Verlicht’ ontdekt journaliste Franka iets vreemds als ze met haar mopshondje door de duinen van Den Helder een wandeling maakt. Er verdwijnt iemand in een van de gaten van de Stelling en de volgende dag blijkt daar een man te zijn overleden. Maar dit is niet dezelfde persoon. Franka - wier leven op een dood spoor zit - zet haar tanden in een zoektocht naar antwoorden. Ze hoopt dat dit hét verhaal wordt voor haar eerste boek.

Het zijn kleine krantenberichtjes die Karin Bijl op een idee brengen, net als de gesprekken die ze in het dagelijkse leven voert. Hoe minder informatie, hoe harder ze op zoek gaat. Hetgeen ze gehoord heeft, laat haar niet meer los. Totdat ze gaat schrijven. De korte knipsels en vluchtige opmerkingen worden grote verhalen.

De auteur signeert haar boeken op zaterdag 17 december bij Citymarketing Den Helder. Meer informatie is te vinden op www.karin-bijl.nl. ’Verlicht’ is onder andere verkrijgbaar via de website van Uitgeverij Leessst: www.leessst.com.

Net binnen