Vios bekert verder, maar loopt door rode kaart Sam Bruin toch schade op

Ruud Ramler
Warmenhuizen

Vios W heeft de derde knock-out fase van het districtsbekertoernooi bereikt. Daar staat tegenover dat de Warmenhuizers zondag Sam Bruin moeten missen in de uitwedstrijd tegen Westfriezen. Het opgewonden standje kreeg, net als keeper Desmond van de Moot van SCPB, rood toen de wedstrijd in blessuretijd onnodig ontspoorde.

Dat gebeurde toen Wietse de Vries ver opgerukt was, maar van achteren werd neergemaaid. Scheidsrechter Uijttewaal, die de doldrieste actie niet eens met geel bestrafte, kreeg het opstootje, waarvoor zelfs de bank van de bezoekers leegliep om naar de overkant van het veld te rennen, niet onder controle en besloot ondertussen af te fluiten. Hij had toen Bruin en Van de Moot al als aanstichters van de ongeregeldheden aangemerkt.

Het gebeurde allemaal na een wedstrijd die door Vios pas in de tweede helft serieus genomen werd. Daarvoor was het slordig, onzorgvuldig en ongeïnteresseerd geweest.

Omdat de competitie veel waardevoller wordt ingeschat dan het bekertoernooi had Jurg Bosman zijn elftal op drie plaatsen aangepast. Kai Botman was afwezig, Boris van den Berg en Swen Dekker begonnen op de bank. Die eerste kwam al na een half uur om Lasse Botman te vervangen. Hij ging uit voorzorg naar de kant om zijn rugproblemen niet te verergeren. De onmisbare defensieve schakel had ook de dinsdagse training al overgeslagen.

Hij was nog wel betrokken geweest bij de openingstreffer omdat de bal ongelukkig van zijn schoen sprong, waardoor Dave Hertog vrije doorgang had. Een tweede kans werd door doelman Coen Filee verijdeld. Vios had alleen Maarten Blankendaal die gevaarlijk uithaalde. Ongetwijfeld in de rust door Bosman op de plek gezet liet de thuisclub in de tweede helft meer het ware gezicht zien. Sam Bruin en Sem Dekker hadden de stand al gelijk moeten trekken, maar faalden.

Finn Beemsterboer deed dit niet. SCPB’22, dit jaar ontstaan toen Badhoevedorp en Pancratius fuseerden, liet pas van zich horen toen Vios na een door Beemsterboer afgedwongen eigen inzet op 2-1 was gekomen. De nummer drie van 2B drong aan, werd af en toe gevaarlijk, maar vooral omdat Vios de touwtjes in de laatste minuten weer te veel liet vieren. Het leverde geen schade op. Tot Sam Bruin rood kreeg.

voetbal districtsbeker

Vios WSCPB’22 2-1

1. Hertog 0-1, 63. Beemsterboer 1-1, 78. Beemsterboer 2-1.

Rood: 90 +4 Bruin (Vios) en Van de Moot (SCPB).

Net binnen