Boris (10) uit Ilpendam en vader Boelie winnen International Emmy Award met Nederlandse kinderserie Kabam!

Boris en Boelie Vis uit Ilpendam© Archieffoto Wim Egas

ANP
New York/Ilpendam

De Nederlandse productie Kabam! van IJswater Films is in de prijzen gevallen bij de International Emmy Awards, de beste tv-programma’s die buiten de Verenigde Staten zijn gemaakt. De prestigieuze prijzen werden maandagavond (Amerikaanse tijd) voor de 50e keer uitgereikt. De kleuterdramaserie was genomineerd in de categorie Kids: Live-Action.

In de KRO-NCRV-serie staat angst bij kinderen centraal. In tien korte verhalen komt elke keer een andere leerling uit de klas van meester Mo (Idriss Nabil) langs met een eigen angst. De serie wil laten zien „dat iedereen wel eens bang is”, en dat er vaak wel een oplossing voor te verzinnen is.

Kabam! is geregisseerd door Elisabeth Hesemans. Ilpendammer Boelie Vis heeft de muziek voor de serie gecomponeerd en is ook betrokken geweest bij de montage. Zijn zoon Boris heeft een rol in de film. Hij speelt een jongetje dat bang is voor de kapper, maar door een slim trucje zijn angst weet te overwinnen.

Elisabeth Hesemans, Floor Paul and Lilian Sijbesma met de prijs in het New York Hilton Hotel.© Foto ANP / AFP

De serie nam het tijdens het gala op tegen producties uit Singapore, Australië en Mexico. De uitreiking vond plaats in het Hilton Midtown Hotel in New York.

Nederland heeft in het verleden meerdere keren een beeldje in ontvangst mogen nemen tijdens de International Emmy Awards. Onder meer de film Het Zakmes, acteurs Pierre Bokma en Maarten Heijmans, actrices Bianca Krijgsman en Maryam Hassouni en tv-programma De Grote Donorshow vielen in de prijzen. Peter R. de Vries nam de award in 2008 mee naar huis voor zijn reportage over de verdwijning van Natalee Holloway.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook: Emmy-nominatie voor Nederlandse kinderserie waar Boris (9) uit Ilpendam in meespeelt en zijn vader de muziek voor schreef: ’Bizar’

Lees ook: Ilpendammer Boelie Vis maakt beste compositie in Nederlandse tv-serie: ’Wat ik componeerde was eigenlijk altijd al filmmuziek’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen