Zwanenburg herstelt zich van vorige week en gelooft in een ’mooi jaar’

Simon Luybé
Zwanenburg

VV Zwanenburg herstelde zich van de nederlaag bij VSV en won met 2-0 van Sporting Krommenie.

„Het klapje van vorige week hebben we goed verwerkt. Ik snap nog niet waarom we toen een strafschop tegenkregen. Het was meer een 0-0 wedstrijd. Als er iemand had moeten winnen, waren wij het. Nu staan we vierde op de ranglijst met een punt minder dan VSV”, keek Zwanenburg-aanvoerder Jordy Vierbergen terug op ongelukkige verlies in Velserbroek.

Zondag pakte het team de draad weer op. De opbouw was goed verzorgd en het spel speelde zich vooral af op de helft van de tegenstander. De jongelingen die al weken indruk maken, waren verantwoordelijk voor de 1-0. Op aangeven van Tom van Moorsel scoorde Nigel Zwarts.

„We zijn echt blij met ze. Ze zijn bepalend en maken veel vuile meters”, had ook routinier Vierbergen gezien.

In de tweede helft stond Zwanenburg aardig onder druk maar de verdediging hield stand. In de laatste minuut werd het 2-0 na een voorzet van Nigel Zwarts die door een verdediger van Krommenie achter zijn eigen doelman werd gewerkt.

„We hebben de minst gepasseerde verdediging mede doordat Schoten uit de competitie is. Die scoorden drie keer tegen ons. Nu hebben we er maar vijf tegen. Dit kan wel eens een mooi jaar worden.”

Overige uitslag:

RCZ - VSV 0-4. Doelpunten VSV: Diëgo Mudde, Moreno Blom en Bart Veldhuis (2x).

Net binnen