Even geen geluk voor Onze Gezellen in eigen huis. Oosthuizen vertrekt met 3-4 zege. ’De ruimtes werden zo groot bij ons. Niet te belopen’

Bart Slegers
Haarlem

Na het gelijkspel bij DSS pakte Onze Gezellen opnieuw geen overwinning. Oosthuizen gaf na de rust gas en pakte daarmee een 3-4 zege.

Onze Gezellen speelde voor de rust nog redelijk en kwam op voorsprong. Na de thee herkende trainer Remko Hoek zijn ploeg niet meer terug. ,,Dat was dramatisch”, bekende Hoek. ,,Als je dan ziet hoe groot de afstanden zijn, is dat gewoon niet te belopen voor ons. Dan mogen zij drie goals maken. Ik vond Oosthuizen geen hele sterke ploeg, dus dat mogen we onszelf aanrekenen. We hadden hier meer uit moeten halen.”

OG begon dus nog wel goed. Mitch Cadogan schoot in het eerste bedrijf de 1-0 binnen. Uit een hoekschop kwamen de bezoekers weer op gelijke hoogte. Hoek moest puzzelen in zijn opstelling, omdat ten opzichte van de derby tegen DSS drie basisspelers ontbraken.

Na de thee was OG zichzelf niet meer en was Oosthuizen scherper in de duels en vooral voor het vijandelijke doel. Dion Joosten maakte nog wel 2-2 maar daarna liep de opponent, die nu op de zesde plaats staat, weg van de Haarlemmers. Randy Willems, die voor de derde week op rij het net vond, schoot in de slotfase nog 3-4 binnen. Echt spannend werd het niet meer. ,,Snel vergeten deze wedstrijd”, aldus Hoek.

Overige uitslag: Westzaan - Geel Wit ’20 2-0.

Net binnen