DEM verrast Blauw Geel, maar Beverwijkers toch tevreden met punt bij nummer drie van competitie

Kees van Dalsem
Veghel

Had je Kevin Kalkman voor de wedstrijd gevraagd naar de gedroomde uitslag tegen Blauw Geel’38, dan had de assistent-trainer van DEM getekend voor een punt. In Veghel hadden de Beverwijkers misschien zelfs nog wel meer verdiend, maar Kalkman was niettemin tevreden met het gelijkspel.

Kalkman zat samen met ’invaltrainer’ Ron Bouman op de bank omdat hoofdcoach Mark de Vries een wedstrijd moest spelen in de vrouwen eredivisie met VV Alkmaar tegen Telstar. ,,De samenwerking met Ron is uitstekend, ik heb vorig seizoen natuurlijk ook al een paar maanden met hem samengewerkt toen hij interim was. Op donderdag bespreek ik met Mark de opstelling en tijdens de wedstrijd proberen Ron en ik elkaar zo goed mogelijk aan te vullen.’’

De coaches zagen DEM het moeilijk hebben in de openingsfase, maar na een kwartier spelen kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Blauw Geel is met VVSB en Hercules in gevecht voor de tweede plek achter koploper ADO’20, dus het kwam voor de Brabander als een verrassing dat middenmoter DEM in de veertiende minuut op voorsprong kwam. Verdediger Sem van Amersfoort kopte een vrije trap van Erkan Altun keihard achter keeper Jordy Zielschot.

Door een foutje achterin kwam Blauw Geel een kleine tien minuten later via Dave de Meij op 1-1. Na rust speelden beide ploegen afwachtend. DEM wilde graag het punt binnenhalen en Blauw Geel was bang voor nog een goal van de Beverwijkers. Kalkman: ,,Keeper Sven Verswijveren heeft paar goede reddingen verricht, maar aan de andere kant hadden we misschien ook wel een penalty moeten krijgen. In de blessuretijd kregen we via Clayd Olf nog een grote kans op de winnende.’’

voetbal derde divisie

Blauw Geel’38DEM 1-1

14. Van Amersfoort 0-1, 23. De Meij 1-1.

DEM: S. Verswijveren; J. Verswijveren, T. Verswijveren, v. Amersfoort, v. Gelderen (74. Schavemaker); Herraez Gallego, Kaya, Altun (80. v. Doorneveld); Zejli (80. Dooyeweerd), Wolters, De Vries.

Net binnen