Zangeres Pien van Meegen uit Santpoort-Noord brengt nieuwe EP uit

Pieter van Hove
Santpoort-Noord

Pien van Meegen is een veelzijdig artieste. De in Santpoort-Noord geboren verhalenvertelster kiest momenteel voor muziek.

Onlangs heeft ze haar nieuwe EP gelanceerd met als naam ’3.0’. Het is een ode aan de reis die verwerking heet. Verwerking van rouw en de viering van het onbekende. De EP is vanaf 30 novemer te beluisteren op Spotify. De EP is een mix van western/country, pop en folkmuziek.

Naast PIEN (zang) zijn ook Jason Belanger (piano, muzikale

begeleiding en edit) en James Montgomery (elektrisch viool) te horen. De drie hebben elkaar ontmoet tijdens haar Masteropleiding Musical Theatre Performer aan het Royal Conservatoire of Scotland.

,,Ik probeer mijn ervaringen te delen in mijn muziek en die zo precies en authentiek mogelijk te beschrijven. Hoe meer je dat doet, hoe meer mensen zich herkennen in zo’n nummer en dat is voor mij het allerbelangrijkste”, zegt ze. De kiem voor de EP werd twee jaar geleden gelegd in haar kamer in Utrecht waar ze het grootste gedeelte van de pandemie woonde met een van haar beste vriendinnen.

,,Ik ging door een heftige break-up, was net afgestudeerd aan een musical opleiding op het moment dat alle theaters dicht gingen door de coronapandemie.” Later besloot ze de nummers toch zelf uit te brengen. Het resultaat is binnenkort te luisteren.

Net binnen