Levy van Nispen zwalkte vorig jaar een beetje rond op het veld. Maar hij kan het nog, zo liet hij voor Olympia Haarlem zien met vijf (!) goals

Rinus van der Lugt
Haarlem

Omdat de kans groot is dat de eerste periodetitel gehaald gaat worden door de ploeg die het beste doelsaldo heeft, was het belangrijk dat Olympia Haarlem een ruime 6-0 zege wist binnen te halen tegen Buitenveldert. Door dit resultaat hebben de Haarlemmers Stormvogels ingehaald. Beide ploegen hebben een positief doelsaldo van twaalf.

Vorig jaar leek het gebeurd te zijn met de carrière van Levy van Nispen. Hij zwalkte een beetje over het veld van United/DAVO, was kilo’s te zwaar en stopte op de helft van de competitie.

,,Geen vereniging wilde hem meer hebben”, wist Olympia Haarlem trainer Barry Tjeertes zich nog te herinneren. ,,Maar ik heb altijd gedacht dat hij absoluut nog mee kon.”

Vanaf half januari besloot Tjeertes hem naar Olympia Haarlem te halen. ,,Wij zijn volop aan de slag gegaan met hem”, aldus de trainer. ,,De tijd die wij aan hem besteed hebben, betaalt hij nu dubbel en dwars uit. Maar dat hij nog zo goed was, had ik ook niet gedacht.”

Er was tegen Buitenveldert geen peil te trekken op Van Nispen. De defensie van de Amsterdammers werd er bijna moedeloos van. Met drie kopballen en twee schoten kon deze speler maar liefst vijf doelpunten aan zijn totaal toevoegen.

,,Ik heb het altijd al gezegd”, zei Tjeertes lachend. ,,De doelpunten komen straks vanzelf”. Dat dit al tegen Buitenveldert zou gebeuren had de trainer ook niet verwacht. ,,Deze ploeg staat op de vierde plaats, maar is er niet aan te pas gekomen. Vooral verdedigend geven wij niets weg.” Sidney Schmeltz was eenmaal succesvol.

IJmuiden

Er mag dan wel een mooi nieuw kunstgrasveld op het complex van IJmuiden zijn neergelegd, desondanks blijft het eerste op het gras spelen. ,,Dat is in ons voordeel”, aldus trainer Brian Tevreden. ,,De meeste ploegen zijn aan kunstgras gewend. Wij trainen alleen op kunstgras als wij op deze ondergrond een wedstrijd moeten spelen.”

In de thuiswedstrijd tegen RKAVIC bleek dat Tevreden de spelers steeds meer naar zijn hand weet te zetten. Via Julian Jansen (tweemaal), Floyd Hille, Mathijs Veldman en Ozan Kutlu werd een fraaie 5-0 zege binnengehaald.

Overige uitslagen:

EDO-JOS Watergraafsmeer 2-0. Doelpunten EDO: Kaya Lima en Ko Kensen.

SCPB’22-Real Sranang 3-4. Doelpunten SCPB’22: Joey van den Broek, Branco Hellinga en Danny van Ingen.

Wartburgia-United DAVO 9-0.

Net binnen